Persbericht: Lancering West-Vlaamse geldinzamelactie ‘Hart voor G-sport’

‘Hart voor G-sport’ zamelt geld in om het voortbestaan van G-sportclubs in West-Vlaanderen te blijven garanderen. In één klik zullen mensen aan de hand van een QR-code één euro kunnen doneren via de website geefeeneuro.be.

Het initiatief wordt voorgesteld op woensdag 27 mei 2020. Ambassadeurs Gella Vandecaveye en Eli Iserbyt zullen aanwezig zijn en beschikbaar voor een interview. Alsook enkele G-sporters, initiatiefnemer Dave Vanhoutte en sympathisanten.

De persvoorstelling gaat door om 16u aan het sportcomplex in Marke in de Gymnasiastraat.

Corona gooit roet in het eten

Als bezieler van G-voetbal Marke weet initiatiefnemer Dave Vanhoutte als geen ander dat G-sport minder in de aandacht komt dan de reguliere sporten. Toch slaat de coronacrisis ook bij de G-sportclubs in als een bom. Net zoals bij andere sportclubs hebben ook zij minder inkomsten via sponsoring. Daarnaast zijn ook jaarlijkse evenementen waarop werkingsgeld wordt ingezameld geschrapt.

Daar tegenover staat dat de kosten net hoger worden door de coronamaatregelen. Ondertussen kunnen vele clubs opnieuw sporten, maar om veilig te kunnen trainen moeten er o.a. handgel, mondmaskers, steriele hand- schoenen,… voorzien worden. Deze producten kosten tegenwoordig een pak meer door de grote vraag en wegen nu extra zwaar wegen door op clubs.

De actie ‘Hart voor G-sport’ wil deze verliezen en extra kosten compenseren.

“Het idee kwam eigenlijk vanuit Nederland. Daar leeft G-sport echt. En exact dat wil ik ook bereiken hier in België.”

Dave Vanhoutte – G-voetbal Marke

“Hart voor G-sport”

Hoe zit de campagne precies in elkaar?
De actie wordt online gevoerd aan de hand van de website geefeeneuro.be. West-Vlaamse G-sportclubs voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar kunnen zich op de site aanmelden en maken dan officieel deel uit van de actie. Het ingezamelde geld wordt na afloop van de actie op een evenredige manier verdeeld onder de aangemelde G-sportclubs.

Zo krijgen de deelnemende clubs zowel financieel als mentaal een duwtje in de rug en kan het voortbestaan ge- garandeerd worden tijdens en na corona. Deze actie draait niet om het grote geld, maar vooral om de symbolische euro. Want zelfs met één gedoneerde euro per persoon, kan er veel financiële hulp geboden worden.

Boegbeelden van de campagne zijn West-Vlamingen Eli Iserbyt (veldrijder) en Gella Vandecaveye (ex-judoka).

Een klein gebaar kan veel betekenen

De actie wordt op woensdag 27 mei 2020 gelanceerd. Online wordt over deze campagne gecommuniceerd onder #hartvoorgsport. Dave, Gella en Eli zijn ervan overtuigd dat G-sport een mooie toekomst heeft. “Een kleine moeite van de medemens kan een groot verschil maken voor de G-sport in West-Vlaanderen”, aldus Dave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *