Succesvolle lancering ‘Hart voor G-sport’

Gisteren werd onze actie ‘Hart voor G-sport’ met succes voorgesteld aan het Olympiadeplein in Marke.

Ambassadeurs en sporters Gella Vandecaveye (ex-judoka) en Eli Iserbyt (veldrijder) waren aanwezig stonden de lokale pers te woord. Alsook enkele G-sporters, initiatiefnemer Dave Vanhoutte en sympathisanten.

Gella Vandecaveye: “Ik vind sport voor kinderen heel belangrijk. En ook kinderen met een beperking hebben het recht om te sporten, bewegen en plezier te maken. Zij worden vaak als eersten vergeten terwijl sport zeer goed is voor hun integratie en ontwikkeling”.

Eli Iserbyt: “Als G-sporter is het heel moeilijk geworden om echt een toffe sport te vinden. Als er een sport is, is dat aanbod heel beperkt. Ik denk dat we ook in de cyclocross maar echt iets kunnen bereiken als iemand er mee zijn schouders onder zet.”

Wat houdt de actie in?

Door corona hebben heel wat G-sportclubs het moeilijk en is het niet evident om sponsors binnen te halen. Ook jaarlijkse evenementen waarop geldinzamelacties georganiseerd worden, kunnen door de veiligheidsmaatregelen niet doorgaan.

Hart voor G-sport blijft niet bij de pakken zitten. Via een QR code kan je €1 (of meer) storten ten voordele van de deelnemende clubs in West-Vlaanderen.

Alle beetjes maken samen een groot verschil.

Toon ook jij je hart voor G-sport?

Fotografie: Jean-Luc Devos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *